Bitcoin Fraudeurs

Enige weken geleden werd ik geconfronteerd met BITCOIN fraude. Een van mijn beste vrienden werd opgelicht door een buitenlandse Bitcoin tradingcompany. Mijn vriend was helemaal in shock en was compleet overstuur van al het geld dat hij kwijt was geraakt aan een stelletje oplichters in een Caribisch eiland.

Stom natuurlijk, maar wat nu?

Ik kon het niet laten te vertellen hoe dom het was om te reageren op een advertentie met de foto van een bekende Nederlander. Maarje, nu was goede raad duur. Geld kwijt, roodstand bij de Creditcard maatschappij. Het was allemaal kommer en kwel. Ik vond het ronduit stom wat hij had gedaan, Marja gedane zaken nemen geen keer…. Of toch wel???

Stap 1: blokkeer de credit card

Ik ben maar eens op onderzoek uit gegaan. Het eerste wat ik heb gedaan is de creditcard maatschappij gebeld en de kaart laten blokkeren. Dat was maar goed ook, de volgende dag werd er betreft een bedrag over te boeken van € 10.000,00. Door de blokkade kon worden voorkeen dat Hans nog meer geld zou zijn kwijt geraakt.

Wie zijn deze oplichters?

Ook heb ik aan de hand van zijn bankrekening kunnen traceren naar welk bedrijf het geld werd over geboekt. Hans was zo nerveus hij wist zich niets meer te herinneren ,maar hij kon mij alleen vertellen dat hij zo’n ontzettend aardige man aan de telefoon had gehad. Hans vertrouwde de man aan de andere kant van de telefoon helemaal, zo erg dat hij zijn ID bewijs, kopie van de creditcard en het CSV nummer aan de man het emails. Hoe dom je je zijn???

Binnen een uur had ik het plaatje rond. Ik heb via internet snel de informatie opgevraagd van het bedrijf die het geld hadden ontvangen. Een BITCOIN platform met vestigingen in Estland, Cyprus, Londen, en een exotisch Caribisch eiland.

Pieter Knabben

Plaats een reactie

Call Now ButtonBel me direct