Blokkades opheffen

Blokkades opheffen i.v.m. negatieve effecten

Wanneer je niets aan deze blokkades doet, belemmeren ze je vaak steeds meer in je doen en laten, waardoor je soms nog slechter gaat functioneren. Door niet te werken aan het opheffen van de blokkade kan het gebeuren dat je er na een tijd echt ziek van wordt. 

Sommige mensen krijgen last van depressiviteit, belanden in een burn-out, raken overspannen of krijgen vage fysieke klachten. Op tijd aan de slag gaan met het opheffen van de blokkade, voorkomt vaak dat men last krijgt van bovenstaande problemen.

Blokkades opheffen d.m.v. inzicht in de oorzaak

Zoals je zult begrijpen is het verkrijgen van inzicht in de oorzaak van de blokkade, erg belangrijk. Wanneer je immers van jezelf begrijpt, hoe het komt, dat je op een bepaalde manier reageert, dan heb je ook de mogelijkheid om hier iets aan te veranderen. Dit draagt ook bij aan het acceptatieproces. Jouw gevoel en gedrag komen dus niet uit de lucht vallen, maar hebben een oorzaak!

Tijdens de gesprekken gaan we op zoek naar de oorzaak. Als coach ben ik erin getraind, om blokkades aan het licht te brengen en direct een voor een op te heffen. Ik doe dit door het stellen van gerichte vragen om inzicht te geven in de blinde vlekken en het delen van inzichten.