NIEUWS

13 jul 2020
communicatie adviseur

Communicatie adviseurs

Zo noemen ze zich. Proberen iemand geld uit zijn zak te kloppen met een mooi verhaal en een spetterende Power Point presentatie.

Meestal zijn deze zelfbenoemde communicatie adviseurs niet veel meer dan gebakken lucht. Zeker als de materie en de branche waarin ik werkzaam ben te gecompliceerd voor hen wordt. Dan haken ze heel snel af.

Waarom toch vroeg ik mij een tijdje geleden af. Ik had een aantal communicatie adviseurs uitgenodigd voor een persoonlijk onderhoud en een specifiek communicatieprobleem concreet voorgelegd. Iedereen was enthousiast en vonden het een geweldige uitdaging mee te mogen werlken aan mijn communicatie strategie.

Begripvol dat waren ze allemaal, verstand van zaken hadden ze ook allemaal. Geweldige referenties en testimonials en een staat van dienst van hier tot Tokio.

Ik zou voorstel gepresenteerd krijgen, en ze bedankte de meest spraakmakende geweldige en fantastische idee spontaan met mij. Ik werd er stil van.

Joviaal handenschudden en mij bedankend voor het geweldige gesprek nam ik afscheid, ik zou heel snel van hen horen en ze kwamen er allemaal snel op terug.

Ik heb moeten constateren dat al deze fantastische, de geweldige communicatie adviseurs zelf een groot communicatieprobleem hadden.

Hun probleem was dt het ZZP-ers waren inmiddels bijna 3 maanden geen inkomen hadden gehad, geen factuur konden versturen en nu zelf op zwart zaad zaten.

Het geld was op, maar daar durven ze niet voor uit te komen, want dat is een taboe, dat weten we allemaal.

Introspectie; deze communicatieadviseurs zijn gaan beseffen dat communicatie ook geld kost, dat hadden ze zelf inmiddels niet meer. Het kwartaal krediet bij de bank was opgesoupeerd, de kas was leeg.

Toen ze thuis kwamen, mijn communicatie strategie was ingedeeld, toe werd het stil……. heel stil……

De communicatieadviseurs waren uit gecommuniceerd, het onderhoud met mij had hen diep geraakt zeiden ze mij. Ik was zo direct en kort door de bocht en daar konden ze niet zo goed tegen………

Introspectie, van alle bla, bla, verhalen is wijzig overgebleven……. Wat mij rest is het zelf te roer in de hand nemen en alles zelf uitvoeren, in ben mijn eigen communicatieadviseur, de beste die er is, ik weet wat mijn klanten willen….. namelijk een snelle oplossing voor financiele problemen, links-of rechtsom.

Mijn persoonlijke ervaring met tekstschrijvers is niet veel anders. Ik ben van mening dat ik zelf veel beter mijn eigen teksten schrijf dan een tekst schrijven. Dat heeft alles te maken de complicaties van het beroep dat ik uitoefen als insolventieadviseur.

Een juridische tekst schrijven is heel wat anders dan een commercieel verhaal over een bos uien. Juridische teksten zijn niet alleen gecompliceerd en oeilijk leesbaar en daarom is het uiterste belangrijk dat in duidelijke bewoordingen de juridische tekst klip en klaar wordt uitgelegd in begrijpelijk taal.

Een wetboek is geen leesboek, het is de handleiding voor juirsten en een naslagwerk voor de meeste advocaten.

Wat is een communicatieadviseur?

Een communicatieadviseur is iemand die een organisatie adviseert op het gebied van de interne en (vooral) externe communicatie. In algemene zin denkt de communicatieadviseur na over de manier waarop een boodschap kan worden overgebracht aan een specifieke doelgroep.

Communicatie adviseur definitie in Wikipedia

Een communicatieadviseur, of communicatiespecialist, is een beroepsbeoefenaar die advies geeft over de communicatie van een organisatie of persoon. Communicatieadviseurs worden ingezet om een communicatiestrategie op te zetten en uit te voeren, zodat zo’n persoon of bedrijf, een maatschappelijke organisatie, een politieke partij of bijvoorbeeld een overheidsinstelling in dialoog kan komen met haar omgeving. Een communicatieadviseur ondersteunt ook de interne communicatie.

Pieter Knabben is een communicatieadviseur in crisissituaties. Neem contact op als u bedrijf in financiële problemen komt te verkeren en de media steeds meer lastige vragen stelt.

admin

Jarenlang heb ik de "schijn" tegen gehad. Op internet werd mijn imago ernstig geschaad door personen met een dubbele agenda en een slecht geweten. Ik start nu met spectaculaire ONTHULLINGEN die ik niet eerder heb gedaan. Jaren lang heb ik mijn mond gehouden en lijdzaam moeten aanzien hoe ik werd beschimpt, gekleineerd en geschoffeerd. De schijn tegen is een serie publicaties over alle situatie waarmee ij de laatset twee decennia mee te maken heb gehad. Ik neem niet langer een blad voor de mond, ik stap uit mijn eigen schaduw. Nu ben ik aan zet, en komt de waarheid aan het licht. Ik werk aan mijn INTERNET rehabilitatie, de wereld wij schandpaal waar ik en vele anderen met mij de dupe zijn van roddel en achterklap, laster, smaad en smaad schrift. Ik wens u allen veel lees plezier.