NIEUWS

14 aug 2023
thumbnail

Emotionele blokkade

Emotionele blokkade voor veel horeca-ondernemers om hun financiƫle problemen effectief aan te pakken. In plaats van de handdoek in de ring te gooien, zouden deze ondernemers er goed aan doen om zich beter te oriƫnteren op de beschikbare opties om hun oude schulden op te lossen en zo hun bedrijf te redden.

Financiƫle problemen zijn helaas geen uitzondering in de horecabranche. Ondernemers worden vaak geconfronteerd met hoge huur- en personeelskosten, seizoensgebonden omzet en andere uitdagingen die het moeilijk maken om winstgevend te blijven. Wanneer de schulden zich opstapelen en er geen uitzicht lijkt op verbetering, is het begrijpelijk dat sommige ondernemers de hoop verliezen en de zaak willen sluiten.

Wat veel ondernemers echter niet weten, is dat er juridische mogelijkheden zijn om oude schulden te saneren en zo een faillissement te vermijden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld gebruik maken van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) of kiezen voor een zogenaamde buitengerechtelijke schuldregeling.

De WSNP biedt horeca-ondernemers de mogelijkheid om na een periode van drie jaar schuldenvrij te zijn. Hierbij wordt er een minnelijk akkoord bereikt met de schuldeisers, waarbij de schuldenaar een gedeelte van de schuld betaalt en de rest wordt kwijtgescholden. Dit kan een levensreddende oplossing zijn voor ondernemers die met een enorme schuldenlast kampen.

Een buitengerechtelijke schuldregeling werkt op een vergelijkbare manier, maar vindt buiten de rechtbank plaats. Hierbij worden er onderhandelingen gevoerd met de schuldeisers om tot een akkoord te komen over de aflossing van de schulden. Dit kan vaak leiden tot lagere aflossingsbedragen en een langere periode om de schulden af te lossen.

Naast deze juridische mogelijkheden is het ook belangrijk dat horeca-ondernemers zich laten bijstaan door professionals met ervaring in schuldproblematiek. Deze deskundigen kunnen de ondernemer helpen bij het opstellen van een realistisch financieel plan, het onderhandelen met schuldeisers en het vinden van de beste oplossing voor de specifieke situatie van de ondernemer.

Het gebrek aan kennis en angst voor het onbekende zijn vaak de grootste obstakels voor horeca-ondernemers om actief op zoek te gaan naar oplossingen voor hun financiƫle problemen. Veel ondernemers weten simpelweg niet dat er andere opties zijn dan het sluiten van de zaak of het aanvragen van faillissement. Daarnaast zijn ze bang voor mogelijke negatieve gevolgen, zoals reputatieschade of persoonlijke aansprakelijkheid.

Het is echter belangrijk dat horeca-ondernemers zich bewust worden van de mogelijkheden die er zijn om hun financiƫle problemen aan te pakken. Door zich te laten informeren door professionals en actief op zoek te gaan naar oplossingen, kunnen zij hun bedrijf redden en een faillissement voorkomen. Het is een stap die misschien moed en doorzettingsvermogen vergt, maar die uiteindelijk kan leiden tot een succesvolle doorstart en toekomstige groei.

Het Nationaal Faillissement Preventie Instituut ondersteund en begeleid horeca ondernemingen in zwaar weer bij de sanering van schulden.

admin

Jarenlang heb ik de "schijn" tegen gehad. Op internet werd mijn imago ernstig geschaad door personen met een dubbele agenda en een slecht geweten. Ik start nu met spectaculaire ONTHULLINGEN die ik niet eerder heb gedaan. Jaren lang heb ik mijn mond gehouden en lijdzaam moeten aanzien hoe ik werd beschimpt, gekleineerd en geschoffeerd. De schijn tegen is een serie publicaties over alle situatie waarmee ij de laatset twee decennia mee te maken heb gehad. Ik neem niet langer een blad voor de mond, ik stap uit mijn eigen schaduw. Nu ben ik aan zet, en komt de waarheid aan het licht. Ik werk aan mijn INTERNET rehabilitatie, de wereld wij schandpaal waar ik en vele anderen met mij de dupe zijn van roddel en achterklap, laster, smaad en smaad schrift. Ik wens u allen veel lees plezier.