NIEUWS

05 nov 2020

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/pieterknabben.nl/httpdocs/wp-includes/media.php on line 795

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/pieterknabben.nl/httpdocs/wp-includes/media.php on line 801

Liever een Bullebak dan een “Watje”

Interview met Pieter Knabben

Op papier moet een leider empatisch en coachend zijn, maar vaak heeft u meer aan een bullebak met een goed plan.

Pieter Knabben, insolventie adviseur en sinds vele jaren door velen gewaardeerd om zijn creatieve en innovatieve interpretatie van de faillissementswet, legt graag uit wat de voordelen zijn van directief leiderschap.

Vooral als een bedrijf failliet dreigt te gaan, kan het volgens hem handig zijn om met militaire discipline de directiekamer om te bouwen tot een strategisch commandocentrum.

Uitsluitend gericht op herstel van de onderneming moeten en plannen uitgewerkt worden, strategische beslissingen worden genomen die door daadkrachtig handelen ook worden uitgevoerd.

Dus;
“Dan gaan we niet eindeloos vergaderen tot er consensus is bereikt en iedereen zich gekend voelt”

Pieter Knabben leidt als crisismanager de onderneming. Met pappen en nathouden komt het nooit goed, er moeten harde noten worden gekraakt. Dat doe je volgens Knabben door knopen door te haken, snel te schakelen en beslissingen te nemen.Je moet nu eenmaal concrete stappen ondernemen om het tijd te keren.

Als de ergste ellende voorbij is kan hij weer wat meer coachend en faciliterend te werk gaan.
Steeds meer ondernemers beamen de stelling van Pieter Knabben dat een bullebak die zegt waar het op staat en recht door zee communiceert meer waardering krijgt dat een directeur zonder ruggengraat.
Knabben: “Normaal heb ik tijd om draagvlak te creëren”. Dat vind ik leuker dan impopulaire maatregelen nemen. Maar ik kom niet om aardig gevonden te worden, mijn taak is om een onderneming van de ondergang te redden en orde in de chaos te scheppen.

Diplomatie is niet Pieter Knabben sterkste kant, daarvoor is hij veel te kort door de bocht en voor zijn tegenspeler is dat vaak even slikken, zijn rechtlijnigheid heeft voor en nadelen. Maar je weet wel waar je aan toe bent.

Wat Pieter Knabben doet is knopen doorhakken en twijfelaars aan de kant zetten omdat anders de zaak in elkaar klapt en failliet gaat.

Directief leiderschap
Is directief leiderschap noodzakelijk? Pieter Knabben denkt van wel. Uit een onderzoek onder 185 bedrijven in Nederland blijkt dat het met de arbeidsproductiviteit op kantoren slecht is gesteld.

Te veel wekelijks onnodig en langdurig werkoverleg, dat kost te veel tijd en de arbeids-prestaties hollen achteruit. Oeverloos geklets bij de koffieautomaat is ook een doorn in het oog van Pieter Knabben, het levert niets op en tijd is geld.

Pieter Knabben is niet verbaasd en nog minder geschokt door de conclusies uit het onderzoek. In Nederland, hebben de meeste ondernemers de neiging om conflicten te vermijden. De angst om fouten te maken is vaak veel groter dan de wens om winst te maken.

admin

Jarenlang heb ik de "schijn" tegen gehad. Op internet werd mijn imago ernstig geschaad door personen met een dubbele agenda en een slecht geweten. Ik start nu met spectaculaire ONTHULLINGEN die ik niet eerder heb gedaan. Jaren lang heb ik mijn mond gehouden en lijdzaam moeten aanzien hoe ik werd beschimpt, gekleineerd en geschoffeerd. De schijn tegen is een serie publicaties over alle situatie waarmee ij de laatset twee decennia mee te maken heb gehad. Ik neem niet langer een blad voor de mond, ik stap uit mijn eigen schaduw. Nu ben ik aan zet, en komt de waarheid aan het licht. Ik werk aan mijn INTERNET rehabilitatie, de wereld wij schandpaal waar ik en vele anderen met mij de dupe zijn van roddel en achterklap, laster, smaad en smaad schrift. Ik wens u allen veel lees plezier.